Sospedkoiratoiminta

Sosiaalipedagogisen koiratoiminnan (SPKT) tarkoitus on tuottaa palvelua erilaisille asiakasryhmille sekä yksilö- että ryhmämuotoisesti. Palvelua toteutetaan koiran ominaisuuksia hyödyntäen ja sen tarkoituksena on lisätä asiakkaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia sekä toimintakykyä. 

Koiran tehtävänä palvelussa on toimia esimerkiksi
-Ulkoiluseurana ja ulkoilemaan kannustajana
-Toimintakyvyn lisääjänä
-Mielihyvän tuottajana
-Yksinäisyyden tunteen helpottajana
-Keskittymiskyvyn parantajana
-Rauhoittavana tekijänä
-Itsetuntemuksen sekä tunne-, läsnäolo ja vuorovaikutustaitojen kehittäjänä
-Syrjäytymisen ehkäisijänä

Palvelusta voivat hyötyä mm. kotona asuvat ikäihmiset, joiden toimintakyvyn ylläpitämisen tukemiseen yritykseni tarjoama ulkoilutuspalvelu on erinomainen vaihtoehto. Sen lisäksi, että voin tarjota ikäihmiselle turvallisen ulkoilureissun, koiran mukana oleminen tuo asiakkaan päivään paljon iloa ja mielekkyyttä.
Yhtälailla tällaisesta palvelusta voi hyötyä kuka tahansa muukin kuin ikäihminen. Palvelu räätälöidään aina asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Hoivakotikäyntien toteuttamiseen on myös monia erilaisia vaihtoehtoja. Voimme tulla koiran kanssa esimerkiksi vierailemaan yhteisissä tiloissa, mihin asukkaat ovat kokoontuneet tervehtimään koiraa. Koiraa voi silitellä tai voimme suunnitella toiminnallista tuokiota, joka toteutetaan koiran kanssa. Vaihtoehtoisesti voimme kierrellä asukkaiden huoneissa, mikäli yksikössä on esimerkiksi vuodepotilaita. Myös erilaiset ulkoiluhetket ovat mukava vaihtoehto: voimme käydä kävelyllä yhdessä asukkaiden kanssa tai suunnitella koiran kanssa suoritettavia tehtäviä asiakkaiden toimintakyvyn mukaisesti. 

Käymme myös yksityisasiakkaiden luona hoivakodeissa esimerkiksi omaisten tilauksesta, mikäli vierailut ovat hoivakodissa sallittuja. Ulkoilutuspalvelut ovat yhtälailla käytettävissä niin hoivakodissa kuin kotona asuville ikäihmisille. 

Teen mielelläni yhteistyötä myös päiväkotien, koulujen, erilaisten järjestöjen ja seurakuntien sekä kerho-toimintaa järjestävien tahojen kanssa. 
Kysy tarjousta palveluistani!

Hinnasto: 

Yksityisasiakkaat: 40€/h
Kuukausipaketti, joka sisältää viikottaiset käynnit (4 käyntiä/kk): 145€/kk

Hoivakoti/koulu/päiväkotivierailut: 60€/h

Hinnat sisältävät alv 24%

Hinnasto on voimassa 1.2.2023 alkaen Ilomantsin kirkonkylän alueella. 

Kysy tarjousta käynneistä Ilomantsin ulkopuolella!

IMG_2889
Kehitysvammaisten aikuisten ryhmässä Bean tai Fenjan käynnit/oleminen tuottavat pelkästään iloa koko ryhmälle. Mm. Asiakas joka ei useinkaan näytä tunteitaan, on koirien läsnäollessa pelkkää hymyä ja ilo loistaa kasvoilta, sekä koko kehosta. Rauhoittava vaikutus myös kaikille. Kaikki tulevat paikalle kun koirat läsnä. Se ei ole itsestään selvää muissa toiminnoissa. Näkyy rakkautena, läheisyytenä, lempeytenä.
IMG_8253
Mietitkö, kuinka voisit ilahduttaa omaa läheistäsi arjessa, juhlapyhinä tai syntymäpäivänä?

Toivoisitko, että omalla läheiselläsi olisi enemmän ilon hetkiä arjessa tai säännöllisiä ulkoiluhetkiä? Voisiko läheisesi ilahtua koiraystävän vierailusta tai vaikkapa yhteisestä ulkoiluhetkestä koiran kanssa?

Mikäli kiinnostuit tästä palvelusta, ota rohkeasti yhteyttä niin voidaan suunnitella juuri sinun läheisellesi sopiva palvelu yhdessä 🙂
 
IMG_8797
319224564_134081866136175_3835879285440777696_n
IMG_5617